Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μεγαλοεργολάβοι της ταμπελο-ποίησης!


Όταν μπαίνει μια ταμπέλα μην ξεχνάτε ότι σφηνώνεται και ένα καρφί για να την συγκρατήσει! 


Αυτό το καρφί κτυπάει ίσια μέσα στην καρδιά κάποιου που ίσως να αποστρέφετε τα γρήγορα συμπεράσματα και τις κοντόφθαλμες αποφάσεις ακόμη και για το που θα μπει το καρφί!
Ίσως να είναι αντίποινα ο στιγματισμός και μια τιμωρία που ξέρουμε ότι είναι επώδυνη… αλλά ψυχολογικά!  


Ο ψυχολογικός παράγοντας για κάποιους δήθεν βολεμένους ίσως να έχει ελαχίστη σημασία άλλα δίστιχος αυτοί είναι οι πραγματικά άρρωστοι! 


Βράζει το ασυνείδητο και εξαπολύει ατμούς μνησικακίας γύρω από το εγωπαθή κέντρο που έχει το θράσος να διδάσκει το ευ-ζην. 


Όσοι ενστερνίζονται το μηδενισμό με καταστροφικές σκέψεις είναι συνένοχοι στην οπισθοδρομικότητα των τελευταίων χρόνων και ναι… είναι οι θυματάρες! 


Διαιωνίζουν τον φαύλο κύκλο σαδιστή-σαδιζόμενου μέσω εναλλαγών με την συνήθη δικαιολογία… ισχυροποιώντας και νομιμοποιώντας την βία!


Υπενθύμιση: 
Τα λογία και οι λέξεις περιγράφουν πράξεις και ψυχοσυνθέσεις, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνουν ακόμη και διαθέσεις! Όταν αυτό-σαμποτάρουμε την διάθεση μας και ιδιαιτέρα των άλλων, δίστιχος για άλλη μια φόρα όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο! Αυτό ακτινοβολείτε και πιέζει ασφικτικά το κοινωνικό περιβάλλον! 


Πολλά θέλω που συγκροτούν σαν τα αλλήλο-συγκρουόμενα κουρσάκια! 
Έτσι τείνουν να διαμορφώνονται οι σημερινές κοινωνίες, έτσι τείνουν να φαντάζονται τον εαυτό τους…


Έφτιασαν μια αρένα με συγκρούσεις και ρίχνουν μέσα κάθε νεογέννητο και του μαθαίνουν και τους κανόνες, λες και δεν υπάρχει άλλη λύση!


Συνεργασίας και όλα δικά μου δεν γίνεται!


Χωρίς ντροπή!???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου